Liza tükre

A társkeresés bugyrai, meg egyebek

In flagranti

2017. július 05. 18:09 - Liza T.

Mit csináltok ti itt? Ez undorító! Ordított Lili magából kikelve. Kezével eszelősen próbálta eltakarni a szemét, de hiába, a látvány harsány neonreklámként ott villódzott a szorosan összezárt szemhéja mögött. A felismerés pusztító áramütésként cikázott át a lelkén, és végérvényesen beleégette magát a tudatába. Minden előjelet váltott, és minden átértékelődött…

Lili és Dóri már az ovi elejétől elválaszthatatlan barátnők voltak. Egymás mellett ültek az iskolában, aztán ugyanabban a gimiben tanultak tovább. Nagyon jól megvoltak, mindent együtt csináltak. A különbség köztük csak az volt, hogy míg Lili egykeként, egy igen jómódú család gyermeke volt, addig Dórit és két öccsét édesanyjuk egyedül nevelte. Lili szülei ezért mindig is támogatták a kislányt. Magukkal vitték a nyaralásukra, mondván, hogy még Dóri tesz nekik szívességet, hiszen így Lili sem unatkozik. Sokszor egész hétvégén náluk volt. Eljátszották, hogy testvérek, és mindenki viccesnek találta, hogy Dóri apának hívta Lili édesapját. Lili anyukája rendszerint Dórinak is vett ezt azt, mert tudta, hogy Dóriék nem engedhetik meg maguknak az extra dolgokat.

cyjgkaow8aazwhm.jpg

Amíg kicsik voltak, ez egyáltalán nem okozott gondot, de egy idő után Dóri fejében valami megváltozott. Elkezdte őt zavarni a különbség. Valahogy nem azt nézte, hogy ő mennyi mindent kap Lili szüleitől, pusztán jó szándékból, hanem azt kezdte figyelni, hogy Lilinek több van. Ráadásul, ahogy cseperedtek, már egyáltalán nem úgy néztek ki, mintha testvérek lennének. Lili sugárzóan szép lány lett, Dóri pedig valahogy olyan szürke maradt. Őt a fiúk észre sem vették, mindenki Lilit figyelte. Dóri lelkében az irigység mocsara egyre nagyobb területeket foglalt el, és az abból kiserkenő keserű cseppek kezdték megmérgezni barátságuk tiszta vizét. Elkezdődött egy titkolt, egyoldalú rivalizálás. Dóri mosolya mögött egyre inkább önző érdekek lapultak, és folyamatosan manipulálta Lilit. Mikor Lilit valami bánat érte, ő együtt érző arccal vigasztalta, de titkon felvillanyozódott, és valahányszor Lili örült valaminek, kényszeredett mosolya mögött démoni indulatok feszültek. Lili érezte, hogy Dóri olyan furcsa néha, sokszor ok nélkül bántja őt, de szerette Dórit, és elfogadta olyannak, amilyen. Dóri viszont nem tudott túllépni azon, hogy Lilinek a sors mindenből többet, jobbat adott. Méltatlannak ítélte a helyzetet, és úgy döntött, hogy majd ő igazságot szolgáltat. Ő nem éri be ennyivel, neki minden kell. Minden, ami Lilié…

Beteges, számító terveiből a külvilág semmit nem észlelt. Élték tovább a legjobb barátnők addig megszokott életét. Bár Dóriék kiköltöztek a külvárosba, továbbra is rendszeresen élvezte Liliék vendégszeretetét. A két lány késő éjszakába nyúló bizalmas beszélgetései után, Lili édesapja mindig készséggel hazadobta „neveltlányát”. Továbbra is magukkal vitték nyaralni, síelni, Lili édesanyja pedig sokszor dupla ruhapénzt adott a lányoknak.

Harmadik végén aztán feltűnt, hogy Dórinak egyre több pénze van, és hirtelen elkezdett észvesztően öltözködni. Minden héten vett magának valami menő cuccot, rendszeresen járt műkörmöshöz, fodrászhoz, szempillát ragasztatott, és az egyszerű diáklányból hirtelen egy túlságosan is dögös nő lett. Miközben Lili az első szerelem mámorában égett, Dóri is izgatottan elárulta, hogy van egy idősebb barátja. Sajnos túl sok információt nem árulhat el róla, mondta, mert az illető persze nős, de szeretik egymást, és el fog válni, csak a kedvező alkalmat várja, hogy bejelentse a feleségének. Addig is mindenben támogatja őt, mert tudja, hogy milyen szűkös anyagi helyzetben van. Lili boldogan borult Dóri nyakába, hiszen mindig is egy jómódú pasit kívánt neki. A felett pedig, hogy az illető nős, valahogy aztán lassan szemet hunyt.

Mintha Dóri sötét, számító gondolai is szertefoszlottak volna, hiszen jómódú kedvese mindenben támogatta. Az egyetlen kis probléma az volt, hogy kapcsolatukat nem vállalhatták nyilvánosan. Lili azonban gondoskodott róla, hogy barátnője ne legyen egyedül, és a legtöbb időt hármasban töltötték, Lili pasijával. Nagyon jól megvoltak, jöttek, mentek, élték a fiatalok szokásos pezsgő életét. A nagy buliknak az egyetem kezdete vetett véget. Lilit felvették Szegedre, az orvosira, Dóri pedig a barátja jóvoltából, egy magániskolában tanult tovább.

Azon a novemberi délutánon azonban minden összeomlott, mikor Lili meglepetésként, váratlanul előbb utazott haza a megbeszéltnél. Lili addigi boldog, gondtalan élete egy pillanat alatt darabjaira hullott, mikor a nappaliba belépve megpillantotta Dórit, a saját apjával… Dóri kíméletlenül véghezvitte a tervét, amit eltervezett. Elvett mindent Lilitől, amit akart, de még annál sokkal többet is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lizatukre.blog.hu/api/trackback/id/tr2112638623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása