Liza tükre

A társkeresés bugyrai, meg egyebek

Az utolsó esély

2018. november 16. 18:33 - Liza T.

sydney-sims-520573.jpg

Másnapos volt. A szája kiszáradt, és zsibongva lüktetett a feje. Csak bámulta, ahogy a hamu a padlóra hull. Így ült már egy ideje. Nem bírom, gondolta. Nem akarom. Egyáltalán, mi ez az egész? Gondterhelten meredt maga elé. Boldognak kéne lennem, de nem vagyok az. Megfulladok. Miért pont engem akar? Hát nem látja, hogy milyen vagyok? 

Ez a férfi olyan más volt, mint a többi. Az a szörnyű tragédia megtanította tisztelni az életet, és komolyan gondolta a kapcsolatukat. Gyereket akart, családot, boldogságot. Átélni újra mindazt, ami elveszett. Viszonylag jó egzisztenciával rendelkezett. Szép kis gondozott ház a város szélén, kicsi kert, rózsalugas. Gyönyörű sárga rózsák. Illatos nyári esték a kerti padon. Gyertyafény, finom bor, kéz a kézben. Nyugalom, gondoskodó szeretet.

Még nincs veszve semmi. Sokan szülnek negyven körül, és még neki is lehet szerető családja. Lenne karácsonyfájuk, és megünnepelnék a születésnapokat. Igen, egy csigás, göndör hajú kislány. Lehetne Lili a neve. Cuki masnis ruhácskákban járatná. Ő lenne a legszebb és legboldogabb baba. Anyukája és apukája szemefénye. Otthon maradna három évig a babával, megtanulna főzni, és minden nap finom meleg vacsorával várná haza a férjét. Mindig is erről álmodott. Ez a gyerek nem napközis táborban töltené a nyarat, és nem csavarogna a lakótelepen.

Most minden vágya elérhető közelségbe került. De akkor miért nem boldog? Tegnap, miután elbúcsúztak, miért ment le a klubba? Mi szükség volt arra, hogy felszedje azt a zűrös pasit? Talán az alkohol miatt? De egyáltalán miért érezte, hogy le kell magát innia? Miért nem tud mit kezdeni ezzel a hirtelen jött boldogsággal, ezzel a szeretet dömpinggel? Ha nagyon belegondol, zavarja. Zavarja, hogy valaki így szereti, hogy lesi minden gondolatát. Nincs ehhez hozzászokva. Nem tud mit kezdeni ezzel a ragaszkodással. Teljesen elbizonytalanodott. Számára nem ismerős ez a helyzet, nem tudja viszonozni ezeket a tiszta érzelmeket. Teljesen elbizonytalanodott, és neki biztonságra van szüksége. Neki mocskos kapcsolatok kellenek, csak azokban érzi magát otthonosan.

Meghúzta az üveget.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lizatukre.blog.hu/api/trackback/id/tr2714375093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása